Hoʻokomo ʻia ka ʻaelike RCEP

rcep-Freepik

 

(kumu asean.org)

JAKARTA, 1 Ianuali 2022- Ke komo nei ka ʻaelike Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP). wahi kalepa.

Wahi a ka ʻikepili a ka World Bank, ʻo ka ʻaelike e uhi i ka 2.3 biliona kānaka a i ʻole 30% o ka heluna kanaka o ka honua, e hāʻawi i ka US $ 25.8 trillion ma kahi o 30% o ka GDP honua, a me ka helu he $ 12.7 trillion, ma luna o ka hapaha o ke kālepa honua ma nā waiwai a me nā lawelawe, a me 31% o ka hoʻokomo FDI honua.

E komo pū ka ʻaelike RCEP i ka lā 1 Pepeluali 2022 no ka Repubalika o Korea.No nā Moku'āina pūlima i koe, e komo ka ʻaelike RCEP i 60 mau lā ma hope o ka waiho ʻana i kā lākou mea pono no ka ʻae ʻana, ʻae ʻia, a ʻae ʻia paha i ke Kakauolelo Nui o ASEAN ma ke ʻano he waihona o ka ʻaelike RCEP.

 

ʻO ke komo ʻana i ka mana o ka ʻaelike RCEP he hōʻike ia o ka manaʻo o ka ʻāina e mālama i nā mākeke;hoʻoikaika i ka hoʻohui waiwai ʻāina;kākoʻo i kahi ʻōnaehana kālepa multilateral ākea, manuahi, kūpono, hoʻohui, a me nā lula;a, ʻo ka hopena, hāʻawi i nā hana hoʻōla ma hope o ka maʻi maʻi honua.

 

Ma o nā hoʻopaʻa komo ʻana o ka mākeke hou a me nā lula hou a me nā hoʻopaʻi hou e hoʻomaʻamaʻa i ke kālepa a me ka hoʻopukapuka kālā, hoʻohiki ʻo RCEP e hoʻopuka i nā ʻoihana hou a me nā manawa hana, hoʻoikaika i nā kaulahao lako ma ka ʻāina, a hoʻoikaika i ke komo ʻana o nā ʻoihana liʻiliʻi, liʻiliʻi a me waena i ka waiwai kūloko. nā kaulahao a me nā hale hana.

 

Ke kūpaʻa nei ka ASEAN Secretariat e kākoʻo i ke kaʻina hana RCEP i ka hōʻoia ʻana i kāna hoʻokō pono a maikaʻi.

(Hoʻohana ʻia ka palapala RCEP mua no Guangdong Light Houseware Co., LTD.)

22HQA4Z001 RCEP_副本

 

 


Ka manawa hoʻouna: Jan-20-2022