20 Metotia Faigofie le umukuka e teu ai e fa'aleleia vave lou olaga

Fa'ato'a e si'i atu i lou fale mautotogi muamua e tasi le potumoe, ma ua na o oe lava.E i ai au miti tetele mo lou olaga fale mautotogi fou.Ma o le mafai ona kuka i totonu o se umukuka a oe, ma oe na o oe, o se tasi lea o le tele o faʻamanuiaga na e manaʻo ai, ae e le mafai ona maua, seʻia oʻo mai i le taimi nei.

E tasi lava le fa'afitauli: E fa'afefea ona fa'afetaui mea uma i totonu o lau tama'i umukuka?

O le mea e laki ai, e tele naua mea e faihacks teuina umukuka, fofo, manatu, ma fautuagai fafo o le a fesoasoani ia te oe e oomiina le tele o avanoa mai lau umukuka pe a mafai - e aunoa ma le ositaulagaina o sitaili poʻo lau teugatupe i le faletupe.

O lea ia pu'e se vili, ni fafie toe maua, ma lau pisia laupapa e sili ona e fiafia i ai, ma tatou galulue!

1. Toe fa'aoga se fa'apipi'i sapalai o le ofisa i totonu o se fa'atonu sapalai umukuka

O lo'o i ai uma a tatou vaega to'aitiiti o nei fa'alapotopotoga tu'ufa'atasi o sapalai o masini o lo'o taoto fa'ata'amilo.Aiseā la e lē faaaogā lelei ai?

Faatautau le tasi i luga o le puipui i tafatafa o lou faatanoa umukuka ma teu lau fasimoli ipu ma omomi i totonu.O le mata e mafai ai ona tafe le vai mo se avanoa omomi e leai ni limu ma sili atu lou fiafia.

Tau lava ia mautinoa e tu'u se tama'i fata i lalo e pu'e uma ai le itulau fa'atete.

2. Fa'amau se fata fa'amago ipu i le puipui

Afai o lo'o e lagona le fa'a'ole'ole, masalo o lo'o e i ai talu ona e faitauina le lisi lenei o mea e teu ai le umukuka, fau se fata fa'amago tu'u sa'o e fa'aaoga ai se nofoaafi, ato uaea e lua, S-matau, ma se mea'oti tipi.

E te fa'asa'oloto le avanoa o lou fata ma fa'amanuiaina mai le fa'aopoopoina o le avanoa e teu ai umukuka.Lea e tatau ona mago aua o le a e tu'u fo'i se solo po'o se ieie i lalo o le fata fa'amago e pu'e ai so'o se susu.

3. Fa'apipi'i se fa'amau solo i totonu o lou fa'apa umukuka

Afai e te lagona le lumanaʻi, faʻaopopo lenei tamaʻi ie maneta i lou olaga.Fa'atasia ma le fata fa'amago ipu fa'atautau ma fa'ato'a e faia o ipu ose galuega e na'o oe lava.

4. Faatautau se mea e uu ai le omomi i luga o le puipui ma le paipa

O lenei fa'amauina omomi silikoni e lelei tele i le teuina o lau omomi i totonu o lou goto ma tipi ese le leaga e masani ona tupu mai i se omomi susu e tu'u i luga o le fata.Ma afai e te tu'ufa'atasia le fa'amauina o le omomi ma le fa'amau solo fa'amau, o le a avea oe ma se fa'asao avanoa fa'asao pronto.

5. DIY se laupapa tipi toso i fafo ma se pu i le ogatotonu

E fa'ateleina ai lou avanoa fa'ata talu ai e mafai ona e natia i totonu o lau atigi pusa.E fa'alelei atili ai lau tapenaga o mea'ai talu ai e mafai ona vave togi sa'o mea teuteu i totonu o lau lapisi.O se atamai tele pe ana tatou mafaufau ia i tatou lava.

Ua fa'ailoa e Brownie le fa'aogaina o se laupapa tipi laupapa, lea ua fa'aalia i su'esu'ega e sili atu ona mama nai lo se laupapa tipi palasitika i se taimi umi.

6. Taofi se atigi pusa i totonu o se fa'apipi'i meafaigaluega

Lale o lo'o ta'atia i so'o se mea?Spatula e momoe i le mea e le tatau ona i ai?Usu uma i fea?

Sae se itulau, tusi toe fa'aleleia ma liliu se tasi o isi au atigi pusa e fai ma fa'apipi'i mea'ai.

7. Taofi ipu kuka ma mea'ai i totonu o fagu Mason.

E ui lava o lenei aʻoaʻoga mai le DIY Playbook e mo se faʻapipiʻi faletaele, e matua tele lava e mafai ona e faʻaogaina i soo se mea i lou fale.E aofia ai i totonu o lau umukuka, lea e foliga manaia tele fagu mason e tumu i sipuni, tui, mea e kuka ai mea, ma nai fugalaau e faʻamalamalama ai mea.

O laasaga e faigofie lava: Su'e se fasi fafie e te fiafia i ai, tu'u i ai se pisia lelei, vili ni nai fa'amau fa'amau i totonu o fafie, fa'apipi'i fagu Mason, ma tautau i luga.

Faʻalagolago i mea e te manaʻomia e teu ai, e mafai foʻi ona e faʻaogaina ni lapoʻa eseese o fagu, lea e faʻamalieina ai lenei poloketi mo le faʻasaʻolotoina o avanoa taua.

8. teu mea'ai i apa apa opeopea

O le isi auala lelei e maua mai ai mea faigaluega mai au atigi pusa ma i totonu o se mea e sili atu ona fatufatuaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le fauina lea o se fata mai apa apa ma se fasi laupapa.O le a maua ai e lau umukuka se vibe nu'u manaia a'o fa'asa'oloto se atigi pusa po'o se kapoti avanoa.

9. Teu mea'ai i apa apa opeopea e aulelei pei o oe

O nei mea fa'aoga DIY e tutusa lelei lava ma le fata apa.Pau lava le eseesega o apa nei o loʻo tautau i luga o se uʻamea e faʻaluaina o se fata solo lima.

E le gata i lea, o mea uma o loʻo i le nofoaga e tasi, ma e mafai ona e tautau le tootoo i le mata-mata, o lona uiga e le toe punou i lalo pe a e manaʻomia se ieie ipu poʻo se sipuni.

10. Fa'asolo le fata laupapa i totonu o se mea e teu ai mea siliva

O le a fa'aopoopoina e lenei fa'aputu mea siliva se va'aiga tuai tuai i lau umukuka a'o fa'asa'oloto se atigi pusa pe lua.(E te iloa, i le tulaga e te manaʻo e fai se pusa pepa solo solo.

11. Tu'u ese solo pepa mai se atigi pusa

Afai e mafai ona e fa'asaoina se atigi pusa, fa'aliliu i se solo pepa solo.E fai ai le fa'amama o se mea e leai se mafaufau, ma e mafai fo'i ona e teuina au fa'amaumauga fa'apolopolo iina.

12. Tufa atu fualaau faisua mai pusa

E iai ni alagaoa (ma tatou fa'asagatau i ai - fa'aosofiaga) e fa'aliliu ai le avanoa i lalo o lou fa'apa'u i totonu o se kapoti?

Faaopoopo i ai ni nai atigi ato vili fa'ase'e.E lelei mo le teuina o fualaau faisua (e pei o pateta, squash, ma beets) e mafai ona teuina i nofoaga pogisa.

13. Teu fuala'au 'aina i se talone lalo ole kapeneta

Ole talone fuala'au i lalo ole kapeneta e fa'aopoopo uma ai le matagofie ma le fa'aogaina i lau umukuka.O le a sili atu lou mana'o e pu'e se moli pe lua pe afai o lo'o tautau i tafatafa o le mata, ma o lau fata o le a leai ni ipu fualaau 'aina lavelave.

14. Fa'ato'a fa'a Levita i ato uaea tautau fa'afa'atolu

Pau lava le mea e tatau ona e faia o le tautau o le ato uaea mai le taualuga i se tasi tulimanu o lau umukuka.E lelei tele mo le teuina o kalaka ma aniani i luga;fa'i, avoka, ma moli i le ogatotonu;ma falaoa ma isi mea tetele i le ato pito i lalo.

15. Tu'u i fafo au atigi ato ma ato fua

Afai e te kuka mo le toʻatele o tagata i lau tamaʻi umukuka pe naʻo le manaʻo e teu ni sapalai, o nei ato i totonu o le kapeneta e ono fetaui lelei mo oe.E lelei tele mo le teuina o le tele o pateta, kaliki, poʻo aniani mai fafo ma fafo atu o au fata.

16. Teu se tusi kuka i luga o se tulaga tusi e mafai ona toe toso

Mo faitau tusi kuka e leai ni lima, aua le toe su'e.O lenei tulaga tusi e mafai ona aveese e tausia ai lau peleOlioli i le Kukamai le sone mata'utia a'o e kuka ma teu lelei pe a leai.

17. Toe fa'aaoga mea e teu ai mekasini i fata fa'aisa

O le isi lea fa'aoga lelei mo so'o se sapalai fa'aopoopo a le ofisa o lo'o e fa'ata'atia.O le fa'aopoopoina o ni mea e teu ai mekasini i tua o lau pusaaisa e lelei tele mo le fa'atulagaina ma le teuina o taga o fualaau 'aina 'aisa ma veggies.

18. Fa'ailoga lanu lanu pusa pusaaisa

O nei tama'i tama'i toso toso i fafo e fa'aopoopo vave ai se pop lanu ma isi avanoa e teu ai e ala i le fa'aogaina o le pito i lalo o fata sa iai muamua o lau pusaaisa.

19. Fa'aopoopo se fata uaea i lau pusaaisa

E foliga mai e faigofie (ona o le mea lea), ae o le faʻapipiʻiina o se fata uaea i lau pusaaisa o le a suia ai lau taʻaloga faʻatulagaina atoa o le pusaaisa e ala i le faʻateleina o le aofaʻi o mea lelei e mafai ona e teuina.

20. Tuu se kesi fa'apipi'i manino i totonu o lau pusaaisa

A o'o i le fa'amaopoopoina o mea uma i totonu o lau pusaaisa, o le fa'atulagaina o kesi manino o se miti ua taunu'u.Latou te fa'atagaina oe e fa'anofo faigofie ma va'ai lau su'esu'ega, ma o latou tino palasitika malo e mafai ona fa'aputuina.


Taimi meli: Aukuso-14-2020