China se buitelandse handel handhaaf groeimomentum in eerste 10 maande

(bron van www.news.cn)

 

China se buitelandse handel het groeimomentum in die eerste 10 maande van 2021 behou namate die ekonomie sy stabiele ontwikkeling voortgesit het.

China se totale invoere en uitvoere het in die eerste 10 maande met 22,2 persent uitgebrei tot 31,67 triljoen yuan (4,89 triljoen Amerikaanse dollars) in die eerste 10 maande, het die Algemene Administrasie van Doeane (GAC) Sondag gesê.

Volgens die GAC het die syfer 'n toename van 23,4 persent van die voor-epidemie-vlak in 2019 gemerk.

Beide uitvoere en invoere het in die eerste 10 maande van die jaar dubbelsyfergroei voortgesit, met onderskeidelik 22,5 persent en 21,8 persent gestyg vanaf 'n jaar vroeër.

In Oktober alleen het die land se invoere en uitvoere jaar op jaar met 17,8 persent gestyg tot 3,34 biljoen yuan, 5,6 persent stadiger as September, het die data getoon.

In die Jan.-Okt.tydperk het China se handel met sy top drie handelsvennote - die Vereniging van Suidoos-Asiatiese Nasies, die Europese Unie en die Verenigde State - gesonde groei gehandhaaf.

Gedurende die tydperk het die groeikoerse van China se handelswaarde met die drie handelsvennote op onderskeidelik 20,4 persent, 20,4 persent en 23,4 persent gestaan.

China se handel met lande langs die gordel en pad het in dieselfde tydperk met 23 persent op 'n jaargrondslag gestyg, het doeanedata getoon.

Private ondernemings het in die eerste 10 maande gesien dat invoer en uitvoer met 28,1 persent tot 15,31 triljoen yuan toegeneem het, wat 48,3 persent van die land se totaal uitmaak.

Die invoer en uitvoer van ondernemings in staatsbesit het in die tydperk met 25,6 persent tot 4,84 triljoen yuan gestyg.

Die uitvoer van meganiese en elektriese produkte het sterk groei geregistreer in die eerste 10 maande.Die uitvoer van motors het in die tydperk met 111,1 persent op 'n jaargrondslag gestyg.

China het in 2021 verskeie maatreëls getref om groei in buitelandse handel te bevorder, insluitend die versnelling van die ontwikkeling van nuwe besigheidsvorme en -metodes, verdere verdieping van hervorming om oorgrenshandel te fasiliteer, die optimalisering van sy sake-omgewing by hawens, en die bevordering van hervorming en innovasie om handel en belegging in loodvryhandelsones te fasiliteer.

 


Postyd: Nov-10-2021