O le Taulaga o Nansha ua Sili atu le atamai, sili atu ona lelei

(puna mai chinadaily.com)

 

O taumafaiga fa'atekonolosi ua fua mai ona o le itumalo ua avea nei ma nofoaga autu o felauaiga i le GBA

I totonu o le vaega faʻataʻitaʻi malosi o le vaega lona fa o le uafu o Nansha i Guangzhou, Guangdong itumalo, o koneteina e faʻatautaia otometi e taʻavale faʻataʻitaʻia ma yard cranes, ina ua maeʻa suʻega masani o le taotoga na amata ia Aperila.

O le fausiaina o le nofoaga fou na amata i le faaiuga o le 2018, lea na mamanuina ma lua 100,000-metric tone fa'amau, lua 50,000-tono fa'amau, 12 va'a fa'ato'a ma fa va'a faigaluega.

"O le faʻailoga, faʻapipiʻiina i nofoaga faʻapitoa faʻapitoa i lona faʻapipiʻiina ma le faʻatonuina o le nofoaga autu, o le a fesoasoani tele i le faʻalauiloaina o le faʻamaopoopoina o le atinaʻeina o taulaga i le Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area," o le tala lea a Li Rong, o se tekinolosi faʻainisinia. pule o le vaega lona fa o le uafu o Nansha.

O le faʻavaveina o le fausiaina o le vaega lona fa o le taulaga, faʻatasi ai ma le lagolagoina o le GBA e fausia se faʻasalalauga faʻatasi ma fefaʻatauaʻiga nofoaga autu, ua avea ma se vaega o le fuafuaga atoa e faʻalauteleina le galulue faʻatasi i Guangdong ma le lua pulega faʻapitoa.

O le Fono a le Setete, le Kapeneta a Saina, talu ai nei na tuʻuina atu ai se fuafuaga atoa e faʻafaigofie ai le galulue faʻatasi i totonu o le GBA e ala i le faʻalauteleina o le tatalaina i le itumalo o Nansha.

O le fuafuaga o le a faatinoina i le eria atoa o Nansha, e aofia ai se vaega atoa e uiga i 803 sikuea kilomita, faatasi ai ma Nanshawan, Qingsheng hub ma Nansha hub i le itumalo, lea ua uma ona avea ma vaega o Saina (Guangdong) Pilot Free Trade Zone, tautua. e pei o le faʻalauiloaina o nofoaga i le vaega muamua, e tusa ai ma se faʻasalalauga na tuʻuina atu e le Fono a le Setete i le Aso Lua.

Ina ua mae'a le vaega lona fa a le uafu o Nansha, e tatau ona sili atu i le 24 miliona le luasefulu-futu le aofa'i o le koneteina ta'itasi o le taulaga i le lalolagi.

Ina ia fesoasoani i le faʻalauteleina o le felagolagomaʻi i felauaiga ma felauaiga, ua faʻalauiloaina e le Ofisa o Tiute i le lotoifale ni tekinolosi faʻafouina atamai i le faagasologa atoa o le kilia o le Tiute, o le tala lea a Deng Tao, sui komesina o Nansha Tiute.

"O le va'aiga atamai o lona uiga o iloiloga fa'afanua atamai ma su'esu'ega fesoasoani robots fa'aogaina le 5G tekonolosi ua fa'apipi'iina, ofo atu 'tasi-taofi' ma lelei le kilia a le Ofisa o Tiute mo pisinisi fa'aulufale mai ma auina atu i fafo," o le tala lea a Deng.

O lo'o fa'atinoina foi galuega fa'akomepiuta tu'ufa'atasia i le va o le uafu o Nansha ma le tele o pitonu'u o vaitafe i uta i luga o le Vaitafe o Pearl, o le tala lea a Deng.

"O galuega faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia, e oʻo mai i le taimi nei e aofia ai le 13 vaitafe i Guangdong, ua faia se sao taua i le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le tautua o le taulaga i totonu o le GBA," o le tala lea a Deng, ma faʻaopoopo mai talu mai le amataga o lenei tausaga, o le sami-vaitafe tuʻufaʻatasia. 'au'aunaga tau uafu na fesoasoani i felauaiga sili atu i le 34,600 TEUs.

I le faʻaopoopoga i le fausiaina o Nansha i totonu o se vaʻaiga faʻavaomalo ma faʻatautaia, o le fausiaina o se faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻasaienisi ma tekonolosi faʻavae galulue faʻatasi ma le faʻatautaia o pisinisi a le autalavou ma galuega mo le GBA o le a faʻavaveina, e tusa ai ma le fuafuaga.

E oʻo atu i le 2025, o le a faʻaleleia atili faiga faʻasaienisi ma faʻatekonolosi i Nansha, faʻalauteleina le galulue faʻapisinisi ma faʻavae faʻaitulagi faʻaitulagi ma faiga faʻaleleia pisinisi, e tusa ai ma le fuafuaga.

E tusa ai ma le pulega faaitumalo i le lotoifale, o le a fausia se sone fou ma pisinisi pisinisi i tafatafa o le Iunivesite o Saienisi ma Tekinolosi a Hong Kong (Guangzhou), lea o le a tatalaina ona faitotoa ia Setema i Nansha.

"O le sone fou ma pisinisi pisinisi o le a fesoasoani i le faʻafeiloaʻiina o taunuʻuga faʻasaienisi ma tekinolosi faʻavaomalo," o le tala lea a Xie Wei, sui failautusi o le vaega a le Nansha Development Zone Party Working Committee.

O Nansha, o loʻo i totonu o le nofoaga autu o le GBA, o le a le masalomia le tele o le gafatia mo le atinaʻeina i le aoina o elemene fou ma Hong Kong ma Macao, o le tala lea a Lin Jiang, sui faatonu o le nofoaga autu suʻesuʻe o Hong Kong, Macao ma le Pearl River Delta Region, Iunivesite o Sun Yat-sen.

“O mea fa'asaienisi ma fa'atekonolosi fa'afouga e le o se maota i le ea.E manaʻomia le faʻatinoina i pisinisi faʻapitoa.A aunoa ma pisinisi e fai ma faavae, o pisinisi ma taleni maualuga e le mafai ona aoina, ”o le tala lea a Lin.

E tusa ai ma le pulega faasaienisi ma tekinolosi i le lotoifale, o loʻo fausia nei e Nansha ni fuifui pisinisi autu e aofia ai taʻavale fesoʻotaʻi atamai, semiconductor-tupulaga lona tolu, atamai faʻapitoa ma aerospace.

I le vaega ole AI, ua fa'aputuina e Nansha le sili atu i le 230 atina'e fa'atasi ai ma tekinolosi fa'apitoa tuto'atasi ma na muamua fa'atūina se vaega ole su'esu'ega ma atina'e AI e aofia ai matā'upu o AI tupe meataalo, fa'avae software algorithms ma biometrics.

 


Taimi meli: Iuni-17-2022