O le Uafu o Yantian e toe fa'aauau galuega atoa ile aso 24 Iuni

(puna mai seatrade-maritime.com)

O le uafu autu a Saina i Saute na faʻailoa mai o le a toe faʻaauau le gaioiga atoa mai ia Iuni 24 ma faʻatonutonu lelei o le Covid-19 o loʻo iai i totonu o taulaga.

O nofoaga uma, e aofia ai le itu i sisifo o le taulaga, lea na tapunia mo le tolu-vaiaso mai le aso 21 o Me - 10 Iuni, o le a toe amata galuega masani.

O le a si'itia le aofa'i o ta'avale la'u uta i le 9,000 i le aso, ma o lo'o fa'atumauina pea le la'u mai o atigipusa gaogao ma pusa uta uta mai fafo.O le fa'atulagaina o le taliaina o pusa uta e auina atu i fafo o le a toe fa'aauau i totonu o le fitu aso o le ETA a le va'a.

Talu mai le faʻamaʻi o le Covid-19 i le taulaga o Yantian i le aso 21 o Me, o faʻagaioiga i aso taʻitasi o le gafatia o le taulaga na faʻaititia i le 30% o tulaga masani.

O nei faiga na i ai se aafiaga tele i luga o le uta o pusa i le lalolagi atoa ma le faitau selau o auaunaga e le o iai pe faʻafeiloaʻi telefoni i le uafu, i se faʻalavelave faʻapisinisi na faʻamatalaina e Maersk e sili atu le tele nai lo le tapunia o le Suez Canal e le Ever Given grounding i le amataga o lenei tausaga.

O faʻatuai mo le faʻamau i Yantian o loʻo faʻaauau pea ona lipotia e 16 aso pe sili atu, ma o loʻo faʻatupulaʻia le faʻalavelave i taulaga lata ane o Shekou, Hong Kong, ma Nansha, lea na lipotia e Maersk e lua - fa aso ile 21 Iuni.E o'o lava i le toe fa'aauauina e Yantian o fa'agaioiga atoatoa ma le a'afiaga o fa'asologa o felauaiga o koneteina e alu vaiaso e fa'amama.

O le taulaga a Yantian o le a faʻaauau pea ona faʻatinoina le puipuia ma le pulea o faʻamaʻi, ma faʻaleleia le gaosiga e tusa ai.

E mafai ona o'o atu i le 27,000 teu koneteina le Yantian i aso ta'itasi ma fa'ato'aga uma e 11 ua toe fa'afo'i i galuega masani.

 


Taimi meli: Iuni-25-2021